tisdag, oktober 30, 2007

Haj.

Nog för att USA hittar på en faslig massa dumheter i Irak, men att de skulle ha planterat in en jättestor haj i en flod där irakiska barn badar är högst otroligt. Hoppas jag.

Oavsett är det mycket skrämmande att det finns människor som lever i skräck för att den amerikanske militären kan ta till precis vilka medel som helst för att göra dem illa. Till och med en känsla av att USA skulle kunna placera en två meter lång haj i en flod där deras barn leker.

Babyboom.

Det kläcktes ungar till både höger och vänster i det som väl får räknas till den närmaste familjen i somras. Tjockis fick en bedårande liten A, Storebror en fantastisk liten Johanna och i Jämtland (fast egentligen i Göteborg) blev det tillökning i form av en liten M som jag hade den stora äran att träffa för första gången igår (tillsammans med en stor M). Hon var lika glad som Johanna minst, och jättesöt. Och precis ringde mor min och krävde att jag skulle boka henne en flygbiljett till London så att hon får se underverket där borta (det skulle då vara Johanna). Det är förvirrande med alla dessa ungar. Men vi har haft tur, de är mycket söta alla tre. :-)

måndag, oktober 29, 2007

Läs hos John.

John bloggar klokt. (och jag håller väldigt mycket med).

Kan dessutom skvallra om att partistyrelsemötet förra veckan var fantastiskt bra och givande, även för den som mest satt och tittade på. Många fina, bra och kloka människor fattade många kloka beslut. Jag har fortfarande lite träningsvärk i protokollskrivamusklerna.

söndag, oktober 28, 2007

Flopp?

Ha. Tänk vilken tur ändå att jag så sällan bloggar om politik. En flopp till blogg vill man ju inte ha.

(Och ja, det är väl fullkomligt självklart att bloggar mest läses av andra bloggare, enda sättet att rättfärdiga sitt eget vulgovältrande i ego på nätet är ju att åtminstone LÅTSAS att man är intresserad av vad andra skriver, inte sant?).

Söndagsmys.

Är att få gosa med liten A, läsa bok i lugn och ro, långpromenera och fika med J och G och sitta här och se fram emot att få hem tjockis i tid för att äta middag. Ibland är det inte så illa ändå.

(Titta, ny look på bloggen, och inget gnäll här inte).

lördag, oktober 27, 2007

Skynda fynda.

Jag har turen att ha kanske världens bästa videobutik bara ett halvt kvarter från mitt hem. Just nu har de rea, även på nätet så kika in och kolla om det finns något av intresse. Personligen lyckades jag dock komma därifrån med icke realiserad film. Ikväll blir det popcorn och Tank Girl. Yey.

fredag, oktober 26, 2007

Åh nej!

Nu är den här. Igen. Jag avskyr den. Naturligtvis pratar jag om vinerkräksjukan. Äckliga, äckliga vinterkräksjukan som tvingar mig till ett par månaders ofrivillig kognitiv beteendeterapi nästan varje vintersäsong. Jag är verkligen livrädd för att bli kräksjuk. Sådär så att jag inte VÅGAR gå till jobbet om någon där är sjuk. Jag inbillra mig dagligen att de små bacillerna har flyttat in i min arma kropp och jag får ångest och blir kallsvettig så fort jag känner mig det minsta illamående. En allvarlig konsekvens är att jag starkt ogillar att befinna mig långt hemifrån av den händelse att jag skulle bli sjuk. Ska man behöva kräkas i en hink vill man åtminstone kräkas i sin egen hink liksom.

Åtgärder för att slippa bli sjuk är bland annat att jag kommer att undvika offentliga toaletter (ser fram emot ett par riktigt kissnödiga månader), kollektivtrafik (mina ben är det inget fel på, de går så gärna) och alla sociala situationer som innefattar konakter med barn (åtmintone barn i dagisåldern, känner inte så många så det bör inte vara något större problem) tills epidemin är över för den här gången. Med andra ord går jag lite i ide. Jag antar att vi ses typ i februari eller nåt. Suck.

(Peppar, peppar har jag aldrig blivit smittad, kanske tillhör jag de där lyckliga 20 procenten. Jag vet inte, just nu känner jag mig inte lycklig alls. Bara rädd. Tokrädd).

Direkt från PS.

Ryktet säger att en viss sammankallande i partistyrelsen var sen i morse. Ryktet säger också att förseningen hade något att göra med vilda hästar i trädgården, men det hörde ni inte från mig.

tisdag, oktober 23, 2007

Dumma Hemtex.

Äntligen lite uppmärksamhet kring Hemtex ständiga rea. Det här är en av de där små sakerna i livet som jag irriterar mig på nästan dagligen. Hemtex nöjer sig inte med mellandagsrea utan de hittar alltid en anledning till att slänga fram de röda prislapparna. Alltid är det något. Jag har inte gått förbi en Hemtexbutik på åratal utan att det varit rea, och tro mig jag tittar noga VARJE gång. Jag blir tjurig när någon försöker lura mig som konsument, och Hemtex så kallade reor är inget annat än lurendrejeri.

London och Ani.

Kort rapport från London.

Fantastiskt väder (mycket skumt).
Fantastisk unge (Johanna skrattar HELA tiden).
Fantastisk konsert (Ani, älskade Ani).
Fantastiskt sällskap (Älskling, och så lite Anna och en Martin).

Det var inte illa det.

Veckans kaka.

Eftersom jag har blivit lite lat (vilket inte minst märks här på bloggen) promenerar jag inte längre till jobbet. En konsekvens av det är att jag missar "veckans fynd" (oh no). Från och med nu ersätts veckans fynd av den något mer barntillåtna veckans kaka.

Denna veckas kaka är sockerkringlor, från konsum. Faktiskt mycket godare än de sockerkringlor jag köpte på slussenbageriet för ett par veckor sedan. Om jag hade haft min kamera här hade jag bjussat på en bild av mitt fantastiska kakfat med glaskupa, inklusive sockerkringlor.

tisdag, oktober 16, 2007

Dagens lärdom.

Idag har jag lärt mig att ärlighet och öppenhet inte alltid vara längst. En lärdom jag gärna klarat mig utan.

onsdag, oktober 10, 2007

Grattis.

Ha den äran på bemärkelsedagen säger jag till Anders blogg som länge varit stor men inte firar två-årsdag förrän idag.

(Jag sjunger lite också, fast det inte hörs).

(Och om bloggar käkade tårta hade det givetvis bjudits även på en sån).

Stanna hemma.

Hur kan man glömma bort att hänga med sina barn? Jag kan tänka mig att det finns många anledningar till att föräldrar inte tar ut hela den föräldraledighet de har rätt till, men att "det faller i glömska" är mycket skumt.

Vi har ett rätt bra system i det här landet för att barn ska ha tillgång till sina föräldrar under sina första levnadsår, det är dumt om det inte utnyttjas.

Jag tror iofs inte att det är så enkelt som att det faller i glömska. Jag tror att det i många fall handlar om att mammor tar ut ledighet först och sen är det pappornas tur och så blir det inte alltid så länge som det kanske borde ha blivit. Kanske är jag också bara fördomsfull.

Ny look (och kanske nytt innehåll).

Nu är bloggen höst- och mysanpassad och förhoppningsvis kommer det att blir mindre gnäll här en stund framöver. Ni vet, lite ut med det gamla och in med det nya sådär.

Kanske är det också dags att krypa fram från under täcket och tycka lite om både det ena och det andra istället för att bara tycka (synd om).

söndag, oktober 07, 2007

Fan.

Skitliv.

Städblogg.

Jag bara städar och städar. Och sen städar jag lite till. Fast nu ska jag gå och fika med Tufflan.

torsdag, oktober 04, 2007

Nostalgi.

Han är inne och petar där i själen nu, den gamle hederlige Winnerbäck, precis som han så ofta gjorde för länge sen. Med lite hjälp av Miss Li den här gången. De klär varandra. Och jag längtar till 17 igen, fångade fjärilar och okomplicerade hångel som det mest komplicerade av allt. Man var så stor, så stor och kärleken den var så stor, så stor. Och vi skulle vinna över allt medan Fenomena stod tidlös mellan björkarna med frostat vinterhår. Och han satt där, Winnerbäck, på en strömlös scen med gitarren i handen och vi frågade efter Spöken. Han skrattade och sa "det finns inga spöken mer", vi tog varandras händer och blundade och han spelade Kom Änglar bara för oss. Längtar.

måndag, oktober 01, 2007

Bacill.

Jag tror att jag under helgens möten kan ha dragit på min någon slags bacill. Huvudet känns misstänkt tungt, det blir inte mycket gjort här vid datorn idag. Många var de partistyrelseledamöter som står på listan över misstänkta smittohärder. Och jag blir lite sur, varken tid eller lust att bli förkyld. Tycker till och med att det är trevligt med min nya gymrutin och den lär ju ryka om det visar sig att jag har flunsan. Ont i lederna också, crap. Kanske har jag också en aning feeeeber.

Gnälligt, jag vet, men nu är det så.

Längtar efter min säng (och lite efter älskling, nu när jag är krasslig och allt) och "Karlsson på taket"-meducin.