söndag, december 18, 2005

Trängselavgifter i Kalix?

Så här skriver Fredrik Federley, ordförande för centerpartiets ungdomsförbund i sin blogg:

"Peter Eriksson är språkrör för miljöpartiet. Han bor i Kalix och har som bekant stora fordon som släpper ut en massa avgaser. För att hindra andra som åker bil men som gör det i städerna vill han straffa ut stadsjeepar. Han vill också att vi som bor i Stockholm ska ha trängselskatter men inte han själv i Kalix."

Vad Fredrik tycks ha missat är...
1. Det är inte särskilt trångt i Kalix. Därav är behovet av trängselskatter närmast obefintligt.
2. En jeeps rätta element torde väl snarare vara på landet utanför Kalix, bland lera och snö, än i Stockholms innerstad?

Fredrik, darling, jag hoppas du tänker slipa argumenten lite inför valrörelsen. Det blir liksom inget roligt annars...

Personligen är jag fett trött på att kvävas av avgaser när jag knatar runt på stan och välkomnar därför trängselavgifterna med ett litet leende i mungipan.
Men sen har jag ju förstås ingen jeep heller.

torsdag, december 15, 2005

Incomptence?

Idag tog det mig tio minuter att leta fram en grej på scb:s hemsida. Detta efter att en dam som får betalt för att plocka fram sådana grejer vägrat att hjälpa mig med anledning av "att det skulle ta henne en hel dag". Någon borde kanske ge mig hennes lön?

Jag fick äta pepparkakspannacotta också.

måndag, december 05, 2005

om bristen på valfrihet

Suck. Jag tänker lite på bostadsbristen i Stockholm. Handlar det verkligen om bostadsbrist i Stockholm eller handlar det om arbetsbrist i resten av landet? Om människor kunde välja att tjäna sina pengar och få jobba med det de vill jobba med i någon annan stad, där man slipper hornsgatan, tunnelbanan och Stockholmsstressen, skulle de då fortfarande vilja flytta hit? Jag är skeptisk. Är det verkligen en rättighet att få bo i just Stockholm? Borde man inte se till att människor kan få jobb där de bor, istället för att bygga nya lägenheter i Stockholm så att vi kan få flera tomma lägenheter ståendes i resten av landet? Är det bara jag som tycker att det är helt snurrigt att alla ska bo just här? Gah.