tisdag, mars 28, 2006

Skolval och oengagerade ungdomsförbund

Spenderade förmiddagen på möte med Ungdomsstyrelsen, Sveriges elevråd - SVEA och representanter från alla de andra ungdomsförbunden för att diskutera Skolval 2006. De som arbetar med projektet har gjort ett grymt upplägg, som börjar med en turné för att träffa ungdomar som kan tänka sig att engagera sig och arrangera skolval på sin skola. Skolval 2006:s tanke är att ungdomsförbunden ska finnas med på denna turné, för att snacka om engagemang och vad man kan gör på sin skola inför valet. Jag tycker att det låter grymt!

Ett antal av de andra ungdomsförbundsrepresentanterna tyckte dock inte att det var motiverat att lägga ner tid på tunrén om de inte fick snacka sakpolitik. Ursäkta? Att ungdomars vilja att engagera sig partipolitiskt minskar har väl knappast undgått någon?

Jag tror att det behövs en debatt om hur vi kan få kidsen att engagera sig, och vi som representerar ungdomsförbunden har ett enormt ansvar för att ta den debatten. Att få chansen att möta en massa unga människor och diskutera hur de vill att deras engagemang ska se ut är ju värsta lyxen! Litet sniket är det allt, ni som inte kan tänka er att lägga ner lite tid och energi på att diskutera engagemang. Utan engagemang, ingen sakpolitik. Humpf.

2 kommentarer:

helgonblomma sa...

jag tror definitivt att man måste försöka samla upp det engagemang som FINNS - även om det inte råkar passa i "partipolitik-stöpformen" ...

Anneli sa...

Kunde inte ha sagt det bättre själv.