fredag, november 30, 2007

Folktomt.

Vanligtvis jobbar jag inte på fredagar. Tydligen är det fler här på kansliet som tänker som jag. Kanske är det tur att det bara är jag och ekonomi-Marianne här (och så lite stockholmspartister och en och annan liten grön men de håller sig på sin kant), så jag kan snora i fred. Den här sabla förkylningen tycks ha kommit för att stanna, och jag är INTE glad.

Snörvel.

lördag, november 24, 2007

Hört på PS.

Appropå ordningsfrågor mitt i budgetdebatten.

"Veta förutsättningarna? Vi diskuterar ju budget! Det är väl inte så svårt??"

Reflektioner under ett partistyrelsemöte.

Är det inte lite konstigt att tre av mina favoritlåtar, oberoende av varandra, på ett eller annat sätt handlar (well, åtminstone innehåller en rad) om fiskmåsar?

Idol.

Den här säsongen har jag inte alls följt Idol, men en liten glimt här och där har jag lyckats inhämta och att Daniel åkte ut igår får nog räknas som en mindre katastrof. I Idolmått mätt that is.

torsdag, november 22, 2007

Födelsedag.

Det är fint att fylla 25. Jag är mycket glad, men också mycket trött. Sova hela dagen blir det imorgon.

Tack för finaste dagen på länge.

(Och mycken tack till den fantastiska servitören som både var mycket fin mot gamla farmor och bjöd på både födelsedagssång, tomtebloss (fast det var lite läskigt förstås) och sole mio).

Over and out. Men med ett litet leende på läpparna under täcket.

Trött.

Min väckarklocka försov sig imorse, således även jag. Typiskt.

onsdag, november 21, 2007

Tankar om jul.

Drottningmodern skvallrar om Marcus, ett av de fina syskonbarnen. Han är lite bekymrad över julen det lilla livet, och har funderingar om varför allt bara måste handla om julklappar när det egentligen bara borde vara ett tillfälle för familjen att träffas och umgås och ha det mysigt tillsammans. Han har alltid varit klok, och klokare med åren tycks han bli. Det är inte många tolvåriga grabbar som reflekterar över världen som han.

Och en mycket stolt moster som hoppas att hon åtminstone inspirerar honom litegrann (trots att hon tenderar att bojkotta julen nästan helt) har han också.

Och mamman konstaterade också igår att antalet barnbarn växt drastiskt under året med alla bonusungar som kom till utöver lilla J. Två blev sex och mamman konstaterar att anli nu får räknas som stor och överlämna sin andel av klappar och presenter till den yngre generationen. Och det är väl inte mer än rätt kan jag tänka.

Finaste, finaste mamman.

tisdag, november 20, 2007

Det där med plugg.

När man läser ekonomisk historia är det tydligen inte helt okej att vara av åsikten att demokrati kan ha ett egenvärde.

Nåväl, jag fick gott omdöme på min inlämningsuppgift OCH jag pallrade mig iväg till seminariet trots lättare feber och halsont. Och seminariet flöt på rätt fint (åtminstone tills det där med demokrati kom på tal).

Anneli vs. Univsersitet : 1-0. (Om man börjar räkna igår).

söndag, november 18, 2007

Studiemotivation.

Jag vill bara upplysa om att det finns mängder med saker som kan distrahera en anli när hon försöker plugga. Till exempel liten A. Eller WOW. Eller disk. Eller... well, ungefär precis vad som helst. Tror jag måste elda upp internetsladden eller något i brist på självdisciplin, annars blir här ingen inlämningsuppgift skriven.

Skämmes på mig!

Födelsedagsbestyr.

Mycket trevlig fest blev det för att fira 25. Men det är knasigt det där med att ha fest. När alla hade gått hem kändes det liksom som att jag inte hade pratat med någon, men det måste jag ju ha gjort. Jag har åtminstone inget minne av att jag satt tyst i ett hörn alldeles ensam.

Jag är så väldigt glad för alla de som kom och hjälpte till att kalasa. Det är så tråkigt att ha fest utan gäster. Och lite extra glad för att J tittade förbi dagen innan och hjälpte till att fixa (tack gullunge!). Såklart fanns det några jag hade önskat kunde komma som inte riktigt lyckades, mestadels på grund av elaka förkylningar och långa resvägar, men allt som allt blev det mycket bra ändå. Och en stor eloge till både M och P som dök upp trots att de bar på baciller.

Fina presenter fick jag också, även om det inte är det viktiga så är det ju alltid lite roligt att få öppna paket. Det tycker Tufflan också så hon stannade såklart kvar till sist för att få hjälpa till (att öppna paket, inte städa). Tydligt vin-, sprit-, döskalle- och kulturtema på paketens innehåll så det kommer nog att bli en mycket trevlig vinter. Tack allihop!

Några ska extra tack. På många sätt var det inte en alldeles vanlig födelesedagsfest. Ska skynda mig att framkalla bilderna och sätta in i det fina albumet jag fick, så att jag kan minnas länge, länge.

Och så tack till tjockis förstås. Av uppenbara anledningar.

måndag, november 12, 2007

Yoga och älskade drottningmodern.

Efter helgens eskapader (det vill säga en intensivkurs i yoga) känns kroppen mycket intensiv. För den som inte trodde att man kan få träningsvärk av att stretcha och tänja ut muskler kan jag upplysa om att det kan man visst. Och tror man mig inte har jag 182 cm (well, nåja 181 då) värkande kropp att låna ut, bara som bevis så där.

Och älskade drottningmodern som förväntansfullt kom hem till mig i går kväll för att mellanlanda innan hon äntligen, äntligen skulle få åka till London och träffa liten J för första gången fick vackert sätta sig på tåget tillbaka till Eskilstuna i morse med influensa och inflammerad tand. Ledsen mamma, tillika farmor, får vänta ytterligare några veckor innan hon får se sitt nyaste lilla barnbarn. Ibland är det bra nedrigt alltihop.

söndag, november 11, 2007

Fars dag.

Jag har skrivit fjorton olika inlägg om fars dag, men det blir inte bra.
Jag hänvisar till föregående inlägg och håller fast vid att det nog inte ska bloggas så mycket.

Grattis till tjockis iaf. Och till liten A, som har världens finaste pappa.

måndag, november 05, 2007

Nu är det paus igen.

Det går inte att blogg när man är arg, ledsen och besviken och det kliar i fingrarna. Så jag låter bli.