fredag, februari 02, 2007

Tummen upp för Lars.

Jag och Lars håller nog väldigt sällan med varandra, men just idag gör vi det. Om alliansregeringen lyckas avskaffa kårobligatoriet under mandatperioden har de åtminstone lyckats med någonting bra. Inte för att det väger upp, men ändå.

3 kommentarer:

Anna sa...

SKa jag vara helt ärlig så tycker jag inte att idén att avskaffa kårobligatoriet är så fantaastiskt. Visst, det är kass att man ska tvingas vara med i en förening, men kårerna gör väldigt mycket nytta. Framför allt agerar de fackförbund för studenterna.

Innan kårobligatoriet avskaffas är det rimligt att det finns en plan för hur studenters intressen ska bevakas vid universitet och högskolor.

Jag gillar definitivt inte Lars, även om det inte har så mycket att göra med just den här frågan.

Anneli sa...

men! inte ska det väl vara obligatoriskt att vara med i facket.

tycker också att kårerna gör mycket bra, men man borde få välja om man vill vara med eller inte ändå.

och om man jämför med ungefär alla andra förslag som kommer från borgaruschlingarna så är ju det här helt fantastiskt! :-)

Anna sa...

Jo, men det finns vissa skillnader mellan facket och kårerna. Kårerna har inte alls samma möjlighet att locka sina medlemmar, det viktiga arbete de gör syns oftast inte så tydligt. Kårerna kan inte erbjuda sina medlemmar a-kassa exempelvis, inte utan att avgiften höjs så kraftigt att studenter har råd... Jag tycker inte att kårobligatoriet är bra, det är mest att jag är skeptisk till att ta bort förutsättningar för studenters inflytande över sin utbildning och arbetsplats innan det finns ett alternativ.