onsdag, december 13, 2006

Bra bok.

Igår landade efterlängtade Porr, Horor och Feminister av Petra Östergren i brevlådan. Nu tror jag iofs att jag och Petra Östergren är ganska överens i rätt många av de frågeställningar som boken behandlar, så jag kanske inte är den som behöver läsa den allra mest. Och tyvärr är det nog så att de som skulle behöva läsa den inte kommer göra det. Eventuellt kommer de att kravla upp i soffan, med en kopp veta-bättre-te och moralfilten tätt virad omkring sig med boken i ett något aggresivt grepp. Och då gör den inte så mycket nytta antar jag.

Läs den. Och tänk efter. Kanske finns det nånting där.

2 kommentarer:

Alex sa...

Den boken diskuterade vi på Queerhelgen på Lunds universitet för några helger sedan. Sexradikal.nu var där och tog upp den till lite debatt. Väldigt intressant, särskilt hur den uppmärksammar det grymt inskränkta oemotsagda föraktet mot prostituerade, och inte bara mot själva handlingen. Hoppas du får trevliga stunder med den :)

Anders Wallner sa...

Sen ledde den till en diskussion på tåget mellan Skåne och Sätra Brunn, om prostitution och porr, så att resten av kupén blev helt till sig. :)