fredag, september 28, 2007

Rött.

Idag bär jag röd T-shirt för att visa mitt stöd för munkarna och den modiga befolkningen i Burma.

(och nej, det här har inte blivit en "dagens T-shirt"-blogg).

torsdag, september 27, 2007

Mode?

Sett på stan:

Rosa t-shirt med texten "It wont suck itself" och en pil ner mot... hmm... ja, ni vet vad.

Yäck.

Bokmässan.

Får jag inte åka på, men jag är mycket glad över årets tema som är (trumpetfanfar) Estland!

tisdag, september 25, 2007

Impulsstyrd.

Idag när jag skulle ta ut pengar sa bankomaten att den hade slut på femhundralappar och att endast uttag i hundralappar var möjligt. Då detta aldrig har hänt mig, och jag mången gånger varit mycket upprörd över att tvånget att ta ut 500 spänn när hundralapparna är slut blev jag lite tokig och tog ut massor med pengar. Jag tyckte av någon anledning att det vore jättekul att gå omkring med massor utav hundralappar i plånboken (det där med jättekul gick iofs över rätt fort).

P hävdade häromdagen att jag är en kreativ människa för att jag är så impulsstyrd. Tydligen hade man gjort undersökningar på människor med Tourettes (?) och kommit fram till denna slutsats. Dagens äventyr med bankomaten är ytterligare ett bevis på min impulsstyrdhet så nu tänkte jag ägna resten av dagen åt att vänta på att kreativiteten ska komma til mig (hehe).

måndag, september 24, 2007

Att bestämma själv.

"Nej lilla vän, jag tycker nog inte att du ska hålla på med balett. Det är en hobby där människor kommer att försöka få dig att bli någonting du kanske inte vill vara. De kommer att ha åsikter om hur du beter dig, hur du ser ut, vad du äter och du kommer att bli konstant bedömd utifrån dina prestationer. Jag skulle hellre se att du ägnar dig åt något där du är fri att forma din egen personlighet. Ja, där du kan bestämma själv. För din egen skull."

Hur gör man för att det inte ska bli motsägelsefullt?

onsdag, september 19, 2007

Saknar mitt gamla jobb.

En av fördelarna med att vi har ett nytt partikansli är att jag har fått Anna och Kristoffer tillbaka. Det är mycket trevligt. En av nackdelarna är att jag då och då blir påminnd om hur roligt det var att vara förbundssekreterare för Grön Ungdom. En av dom roligare sakerna var att en fick träffa en massa unga kids och snacka politik. Igår hade Jacke, GU Sthlm, tre supercoola tjejer i 12-årsåldern på besök. De satt i fikarummet och snackade politik en lång stund, och jag satt ett bord bort och tjyvlyssnade. Arbetsutskott och partistyrelse i all ära, men jag tror att både en och annan har en del att lära av de här tjejerna. De grillade Jacke rejält och hade mängder med tankar och idéer om vad man borde göra för att förbättra samhället. Mer sånt!

tisdag, september 18, 2007

Måste sluta.

Måste sluta läsa Linda Skugges blogg. Jag blir bara arg. Och kan ändå inte låta bli. Hopplöst är vad det är!

Bitsk.

I aftonbladet kan man läsa att en av de män som dejtar singelmammor i TV-programmet "Ensam mamma söker" är dömd för rån och kvinnomisshandel. Hans egen kommentar är följande:

– Men jag är ingen sämre människa för det. Jag står för allt jag gjort och har inga problem med mitt förflutna. Alla måste väl få en andra chans?

Jo vännen, alla måste få en andra chans. Men jag kan inte hjälpa att tycka att man är en rätt liten människa om man inte har några problem med att man misshandlat människor (särskilt kvinnor om man är man) i sitt förflutna. Vad skönt för dig att du står för allt du har gjort, men så länge du inte skäms hund för att du sjunkit så lågt att du misshandlat någon du valt att leva tillsammans med så förtjänar du ingen andra chans i mina ögon.

Jag hoppas verkligen att den singelmamma som har denne man på sitt dejtingschema gör ett klokt val.

måndag, september 17, 2007

Avklätt.

Jag har precis konstaterat att det finns bilder på mig på internet där jag är nästan naken (well, iklädd något utav en minimal bikini). Integritet vänner, integritet.

fredag, september 14, 2007

Duktig tjej.

Denna vecka har jag varit fantastiskt duktig.

- Jag har tränat inte mindre än tre gånger.
- Jag struntade inte i min föreläsning i tisdags.
- Jag är på jobbet fast det är fredag.
- Jag både bokade, fick en tid och dök upp hos tandläkaren (inga hål, yey).
- Jag har/ska vara enormt familjekär. Jag tänker umgås med både mor, far och syster yster med familj i helgen.
- Jag kom ihåg att betala räkningar, nästan i tid.
- Jag har dessutom bokat en tvättid.

Och eftersom det här är min alldeles egna blogg får jag skryta om mitt vardagsliv precis hur mycket jag vill. Ha.

onsdag, september 12, 2007

Tack.

Neil Young strömmar ut från högtalarna och jag tänker på T. Tacksam för sällskap sömnlösa nätter och önskar att det fanns tid för te snart. Och så tack till Ts flicka såklart. Det är inte självklart att man släpper iväg sin man till främmande marker mitt i natten. Det är fint. Tack.

Mingel.

Igår var jag "plus-en" på bokrelease på Riche (en gång i tiden var jag "plus-en" så ofta att jag på diverse mingel/invigningar/vernissage helt enkelt presenterade mig som "plus-en"). G släpade med mig efter en mycket intressant föreläsning på universitetet där den käre föreläsaren glömde halva sin föreläsning och fick dra den bortglömda biten jättejättefort när halva åhörarskaran redan stod med jackan på, på väg ut genom dörren. Mycket skumt. Hela bokreleaseprylen kändes också mycket skum. En före detta blond högstadieidol och en före detta, om möjligt ännu blondare, favoritpoet från gymnasiet höll gemensamt releasekalas för sina respektive böcker. Väldigt mycket gammalt möter nytt och inte hade jag lust att läsa alls. Men trevligt var det. Ändå.

tisdag, september 11, 2007

Sportlov, skolavslutning och älgjakt.

Sitter på jobbet och sliter med partistyrelsens möteskalendarium för 2008. Vis av erfarenhet är jag noga med att försöka undvika att lägga möten under skollov. Skolporten.com har en rätt bra översikt över när skolor i olika delar av landet har lov. Där finns en lista på skolstart, höstlov, sportlov, påsklov och skolavslutning. Inte bara det, listan upplyser också om när älgjakten börjar (?). Kan upplysa om att det i större delen av landet är 8:e oktober. Torsby i Värmland och några ställen i Dalarna får tjyvstarta redan 3 september. På Gotland finns inte en endaste älg enligt listan. Mycket skumt allting.

måndag, september 10, 2007

Liten Johanna.

Det näst senaste tillskottet i familjen har hunnit bli sex veckor och är värsta stora tjejen. Fröken Johanna Pearl Karlsson, med de ljuvligaste bruna ögon jag sett. Hon gillar mig. Jag fick henne att skratta flera gånger (okej, le lite då) och bar omkring på henne en hel massa utan att hon blev ledsen. Har till och med fått henne att sluta gråta, vilket ju får ses som motsatsen till att få henne att börja gråta, en enorm bedrift. Jag har verkligen övat mina babyskills i helgen!

Det coolaste är att ungen kommer bli trespråkig och jag får vara både faster, auntie och tita (ursäkte stavningen, det är inte jag som är det filipinska språkgeniet i familjen). Längtar redan till 19:e oktober då jag får hänga med henne igen. Då kommer hon att vara ännu större! Hua.

onsdag, september 05, 2007

Finn två fel.

Mina studier i ekonomisk historia går lite sådär. Finn två fel i mina anteckningar.

"En av de saker som ledde till romarrikets fall var babarinvasionerna från norr".

"Marknaden är inte fri om den ersätts av en kantarell".

Det går lite sådär, det där med pluggandet. Åtminstone sent på kvällen.

Smygstart.

Nu tror jag att det är dags för bloggen att kvickna till igen. Men lite försiktigt sådär. Åker till London imorgon för en första inspektion av brorsdottern så de närmsta dagarna skulle jag inte förvänta mig något bloggande av det mer intensiva slaget. Tänkte i alla fall påpeka att det är på gång. Om det nu skulle vara så att någon råkat sakna mig.